portret NATHALIE  

Tijdens het schrijven van haar scriptie over Monty Python’s Flying Circus, bedacht Nathalie Le Blanc dat professioneel scriptieschrijver haar ideale beroep zou zijn. Maar dat is illegaal, dus werd ze journalist. Ze werkte 16 jaar als freelancer voor bladen als Libelle en Feeling, en voor weekendbijlages van kranten als De Morgen en De Standaard.Daarnaast schreef ze ook een vijftal boeken als ghostwriter, iets wat verrassend dicht bij die thesis-droom kwam. Sinds februari 2016 werkt ze als redacteur en coördinator Human Intrest op de redactie van Knack Weekend.

Ze woont haar hele volwassen leven alleen, vandaar ook haar interesse in het onderwerp. Met Solo schreef ze haar eerste non-fictie boek, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op de vraag waarom vandaag steeds meer mensen alleen wonen en wat dat betekent voor die alleenwoners en voor de maatschappij.

In mei 2017 verscheen haar eerste fictieboek, Weg van Jou, in 2018 volgde Liefde van Je Leven, allebei onder het pseudoniem N.I.Monteny. Niet om geheimzinnig te doen, maar om een duidelijk onderscheid te maken tussen realiteit en fantasie. Is een artikel of boek gesigneerd met Nathalie Le Blanc, dan is het gebaseerd op onderzoek, interviews en meer van dat. Is het gesigneerd met N.I.Monteny, dan komt het volledig uit haar verbeelding. De N staat voor Nathalie, de I voor Iréne en dat was samen met Monteny de naam van haar oma. De Monteny's waren een vissersgeslacht uit de Oostendse Vuurtorenwijk, ook bekend als den Opex en Iréne was de jongste van elf. Ze deelde haar liefde voor lezen, zwart-wit films en alles Brits met haar kleindochter.

 

 

Bio

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren