Sterren, hartjes, lof en ander commentaar

Vier hartjes

Op haar blog My books and life deelt twintiger Michelle haar passie voor boeken.

Ze las Weg van Jou en gaf het boek vier sterren.

Haar recensie vind je hier http://mybooksandlife.be/recensie-weg-van-jou-monteny/?platform=hootsuite

Haar conclusie...

Weg van Jou is een heerlijk Vlaams en zomers boek. De manier waarop het leven van de verschillende personages met elkaar verweven is, doet enigszins denken aan Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck. Maar dan net iets vrolijker en met een vleugje Sex and the City meets Zot van A – of voor de Nederlanders: Hartenstraat. Ben je fan van het romantische genre? Dan mag dit boek zeker niet ontbreken op je ‘te lezen’-lijstje voor deze zomer.

 

Ook op Chicklit.nl scoorde het boek vier hartjes.

De recensie vind je hier http://www.chicklit.nl/boekrecensies/163249/recensie-weg-van-jou 

 

 

Heerlijk zomers

De Nederlandse boekenwebsite Hebban organiseert leesclubs rond nieuwe boeken, en ook Weg van Jou viel die eer te beurt. Een twintigtal lezeressen bespraken alles van de cover tot de plot.

Hun eindverslag vind je hier https://www.hebban.nl/spot/leesclub-weg-van-jou/nieuws/eindoordeel-je-recensie-115

Hun conclusie...

Weg van jou is een heerlijk zomers boek om lekker bij weg te dromen. Het leest vlot weg en is niet enkel zeemzoet, maar humoristisch, luchtig, realistisch en eindigt met een goed gevoel. Een echt boek om mee op vakantie te nemen.

 

Lezen in Leuven

Leuven Leest is een facebookpagina voor alles wat met lezen in Leuven te maken heeft. Je vindt hen hier www.leuvenleest.be

Elisabeth Torfs vond Weg van Jou aan te raden voor dagdromers, romantici en alleslezers. 

De familie Van Antwerpen worstelt met de liefde. Helena ontmoet Klaus, een man die haar véél meer doet dan ze als eeuwige single gewoon is. Haar schoonzus Anouk kust met een man die de hare niet is en moet gaan kiezen. Helena's zoon Alex ontdekt dat samenwonen minder eenvoudig is dan hij dacht, terwijl haar vader Bob zich waagt aan het internetdaten. En dat alles in een setting die een Leuvenaar zal herkennen als die van de Dijlestad. 

Met Weg van jou waagt journaliste Nathalie Le Blanc zich onder het pseudoniem N.I. Monteny voor het eerst aan fictie. Het resultaat is een geslaagde, aangename chicklit die meer dan eens doet glimlachen, niet al te zeemzoet is en vlot wegleest. Een aanrader voor fans van het lichtere genre. 

De ideale plek om dit boek te lezen? Op één van de vele Leuvense plekken die je ongetwijfeld herkent in het boek.