Knack Weekend las Weg van Jou

Mijn thuishaven Knack Weekend koos Weg van Jou als een van de vijf must reads deze zomer. 

En neen, ik heb de recensie uiteraard niet zelf geschreven, dat deed mijn genereuze collega Anne Peeters. 

 

Knack Weekend Zomerboekentip  

Sterren, hartjes, lof en ander commentaar

Vier hartjes

Op haar blog My books and life deelt twintiger Michelle haar passie voor boeken.

Ze las Weg van Jou en gaf het boek vier sterren.

Haar recensie vind je hier http://mybooksandlife.be/recensie-weg-van-jou-monteny/?platform=hootsuite

Haar conclusie...

Weg van Jou is een heerlijk Vlaams en zomers boek. De manier waarop het leven van de verschillende personages met elkaar verweven is, doet enigszins denken aan Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck. Maar dan net iets vrolijker en met een vleugje Sex and the City meets Zot van A – of voor de Nederlanders: Hartenstraat. Ben je fan van het romantische genre? Dan mag dit boek zeker niet ontbreken op je ‘te lezen’-lijstje voor deze zomer.

 

Ook op Chicklit.nl scoorde het boek vier hartjes.

De recensie vind je hier http://www.chicklit.nl/boekrecensies/163249/recensie-weg-van-jou 

 

 

Heerlijk zomers

De Nederlandse boekenwebsite Hebban organiseert leesclubs rond nieuwe boeken, en ook Weg van Jou viel die eer te beurt. Een twintigtal lezeressen bespraken alles van de cover tot de plot.

Hun eindverslag vind je hier https://www.hebban.nl/spot/leesclub-weg-van-jou/nieuws/eindoordeel-je-recensie-115

Hun conclusie...

Weg van jou is een heerlijk zomers boek om lekker bij weg te dromen. Het leest vlot weg en is niet enkel zeemzoet, maar humoristisch, luchtig, realistisch en eindigt met een goed gevoel. Een echt boek om mee op vakantie te nemen.

 

Lezen in Leuven

Leuven Leest is een facebookpagina voor alles wat met lezen in Leuven te maken heeft. Je vindt hen hier www.leuvenleest.be

Elisabeth Torfs vond Weg van Jou aan te raden voor dagdromers, romantici en alleslezers. 

De familie Van Antwerpen worstelt met de liefde. Helena ontmoet Klaus, een man die haar véél meer doet dan ze als eeuwige single gewoon is. Haar schoonzus Anouk kust met een man die de hare niet is en moet gaan kiezen. Helena's zoon Alex ontdekt dat samenwonen minder eenvoudig is dan hij dacht, terwijl haar vader Bob zich waagt aan het internetdaten. En dat alles in een setting die een Leuvenaar zal herkennen als die van de Dijlestad. 

Met Weg van jou waagt journaliste Nathalie Le Blanc zich onder het pseudoniem N.I. Monteny voor het eerst aan fictie. Het resultaat is een geslaagde, aangename chicklit die meer dan eens doet glimlachen, niet al te zeemzoet is en vlot wegleest. Een aanrader voor fans van het lichtere genre. 

De ideale plek om dit boek te lezen? Op één van de vele Leuvense plekken die je ongetwijfeld herkent in het boek.

Op reis met Freek Braeckman

Mond aan mond reclame is de beste vorm van promotie, zeker als die uit de mond komt van iemand die al eens met zijn gezicht op TV komt. Zoals Freek Braeckman, die in Humo vertelde hoe ik in de vorm van Weg van Jou mee in de reiskoffer mocht.

 

 

Humo

This is How We Read las Weg van Jou

Leesblog This is How We Read noemt zichzelf de pretblog van drie professionele boekenmeisjes.

Je vindt hen hier thisishowweread.be

Een van die drie meisjes is Barbara De Munnynck,  en zij las op een onverwacht vrije namiddag in de vakantie Weg van Jou.

Haar oordeel: 

Soms gebeurt het dat ik opeens een middag voor mezelf heb. En als ik dan op het juiste boek stoot, lees ik het binnen de 48 uur uit. Meestal ten koste van mijn slaap. Spijt heb ik achteraf nooit. Net voor onze vakantie was het van dat. Astrid speelde bij een vriendinnetje, Johanna was op een verjaardagsfeest, Karolien had zich onverwacht ingeschreven voor een marathonsessie middagdutten en ik…zat op de zetel en kon een boek lezen. De eerste roman in mijn vizier was het recensie-exemplaar van N.I. Monteny’s debuut Weg van jou (uitgeverij Van Halewyck) dat op onze salontafel rondslingerde. Ik herinnerde me een begeleidende brief waarin werd gesproken over een ervaren Vlaamse journaliste die onder pseudoniem een meeslepend verhaal uitbracht in de traditie van Jill Mansell. Onder het motto: “Waarom zijn er zo weinig ‘romantic reads’ van eigen bodem? Daar moet ik iets aan doen!” (Of zoiets…)

Nieuwgierig, maar een beetje sceptisch begon ik te lezen. Twee uur en een half boek later wist ik dat ik verkocht was. Weg van jou is een roman in de lichte traditie, maar dan wel van de bovenste plank. Vink de vakjes maar af: vlotte verteltoon, goede spanningsboog, herkenbare personages geportretteerd op een ongewoon opwindend moment in hun leven – figuurlijk en letterlijk dan, want

Monteny is niet bang om seks te beschrijven. En waarom zou ze? Haar roman is de vleesgeworden ‘entertaining summer read’.

Twee liefdesgeschiedenissen vormen de kern van Weg van Jou.  De alleenstaande moeder met bindingsangst Helena ontmoet een nieuwe liefde op het moment dat haar schoonzus Anouk, moeder van twee dochters, een affaire begint. Heel onderhoudend allemaal, zelfs al is de verhaallijn rond Anouk nogal voorspelbaar. Om de plot meer body te geven, is er ook nog de kwestie van een jeugdhuis dat dreigt gesloten te worden. Helena springt op de bres en wordt daardoor heel even Wereldberoemd in Vlaanderen. Monteny beschrijft Helena’s passage in een tv-show humoristisch en levensecht – waarschijnlijk omdat de schrijfster zelf ervaring heeft met het mediacircus. Nathalie Le Blanc, de Vlaamse journaliste achter de schuilnaam N.I. Monteney, schreef eerder een non-fictie boek, Solo, rond het fenomeen alleen wonen – waarvoor ze veel aandacht kreeg. Haar debuutroman verdient een even warm onthaal.

PS: N.I. Monteny is niet de eerste schrijfster in wiens boek ik begin met het idee ‘een hoofdstukje’ te zullen lezen…waarna ik de hele roman er in sneltempo doorjaag.

Uitgelezen in Knack Weekend

De columns die sinds de zomer in Knack Weekend verschenen...

 

Liever niet lief klik hier ...over hoe lief niet bepaald sexy is.

Komaan Nathalie klik hier...over waarom tegen jezelf babbelen doodnormaal is.

Leren eten klik hier...over hoe je zelfs spruiten kunt leren eten.

Niemand is gemiddeld klik hier...over hoe uniek we allemaal zijn.

Blinde vlek klik hier...over echt rond je heen kijken.

Meer dan muf klik hier...over hoe we geen woorden hebben om geuren te beschrijven.

 

 

Boekvoorstelling Weg Van Jou

Op 1 juni werd Weg Van Jou voorgesteld in de gezellige Barboek-boekhandel in Leuven.

Voor wie er was, hartelijk dank, het was een geweldige avond.

Voor wie er niet was, hier fotografisch bewijs, met dank aan Hendrik Delagrange.

HDS19587 

HDS19588

HDS19592

HDS19593

HDS19665

HDS19597

HDS19614

HDS19620

HDS19640

HDS19701

Fictie van de romantische soort - Weg Van Jou

Half mei verschijnt mijn eerste fictie-boek, onder het pseudoniem N.i.Monteny. 

 

cover_1.jpg

 

‘Basorexie.’
‘Wat?’
‘Ken je dat woord, Helena?’ Hij zegt haar naam heel nadrukkelijk. Ze schudt van nee.
‘Het is een lelijk woord voor een geweldig gevoel. De plotse aandrang om iemand te kussen.’
Ze slikt. Ze herkent het gevoel. Heel even zitten ze stil, alsof iemand ergens op een pauzeknop geduwd heeft, hun gezicht op amper een paar centimeter van elkaar. Helena glimlacht, ze weet wat er nu komt.
Net als Klaus zich vooroverbuigt, gaat de deur van de gang open.
‘Hola!’
Helena's nichtje kijkt verbaasd.
‘Jullie zitten gewoon wat te kussen. Jezus, op jullie leeftijd.’
Met haar neus in de lucht loopt de tiener de keuken in.

Terwijl alleenstaande moeder én eeuwige vrijgezel Helena op haar nichtjes past en een acute aanval van basorexie probeert te bedwingen, kust haar schoonzus Anouk op een bruiloft een man die niet de hare is. In een garderobekast. Patriarch en weduwnaar Bob rijgt ondertussen de internetdates aan elkaar en Helena’s zoon vraagt zich af of samenwonen met zijn vriendin wel zo’n goed idee was. Er raast een storm door de familie Van Antwerpen die de relatiekaarten stevig door elkaar schudt. En dan is er nog dat telefoontje van een televisiezender.

https://www.vanhalewyck.be/weg-van-jou.html

 

Het Rijk Alleen - De Balie, Amsterdam

Op maandag 13 april werd ik in de Amsterdamse debat-tempel De Balie uitgenodigd door collega Maartje Duin, die over haar Single Issue Partij een jaar lang in de Volkskrant mag bloggen en schrijven. Samen met Kamerlid Carola Schouten van de Christenunie en voorzitter van het Humanistisch Verbond Bas Jacobs, werd er gediscussieerd over belastingen, levensduurte en wat alleenwoners aldanniet gemeen hebben. 

Het hele debat is te herbekijken, en wel hier.

debat Het Rijk Alleen

 

automat

More Articles ...